The expansion of the Denver Children’s Museum occurred during two phases of construction: Phase I included the creation of a new outdoor learning space, and Phase II encompassed an addition and renovation of the existing facility. Fransen Pittman collaborated with museum engineers to create new indoor and outdoor exhibits, like a 3.5 story climbing tower outfitted with a 360 degree view of the Front Range at the top, a fully functional learning kitchen, hydraulic exhibits, art studios, a zip line, lazy river, and a camp ruins playground. The second phase of work constructed two new sections on the northeast and southwest sides of the existing facility, and completely reoriented the existing space by moving the entrance from the south pyramid façade, to the north side. The museum continued to serve the children of Denver throughout construction.

Project Gallery

Denver Children's Museum

This project won the ACG-ACE Gold Award for Best Building Project Under $10M.